MC2 - logo

TECHNICAL
INVESTMENT
MANAGEMENT

Ontdek hoe MC2 Management’s Technisch Investment Management de waarde en het rendement van uw vastgoedinvesteringen optimaliseert door een diepgaand technisch inzicht. 

Onze specialistische focus op technische analyses en duurzaamheidsprincipes versterkt de fundamenten van uw beleggingsstrategieën.

TECHNICAL INVESTMENT MANAGEMENT

Technical Investment Management (TIM) is een gespecialiseerde discipline binnen het vastgoedmanagement die zich richt op het optimaliseren van de technische en functionele aspecten van vastgoedportefeuilles.

Dit omvat een breed scala aan activiteiten gericht op het waarborgen van de technische integriteit, het verbeteren van de prestaties en het verhogen van de waarde van het vastgoed. 

Door de integratie van deze werkzaamheden draagt Technical Investment Management bij aan het maximaliseren van de waarde en prestaties van vastgoedportefeuilles, terwijl tegelijkertijd wordt gezorgd voor de veiligheid, duurzaamheid, en functionaliteit van het vastgoed voor de lange termijn.

KERNWERKZAAMHEDEN

TECHNISCH DUE DILIGENCE

Bij de aankoop of verkoop van vastgoed speelt technische due diligence een cruciale rol. Dit proces omvat een grondige inspectie en analyse van de fysieke staat van het vastgoed, inclusief constructie, installaties, en naleving van bouw- en veiligheidsvoorschriften. Het identificeert eventuele defecten of gebreken die de waarde of exploitatie van het vastgoed kunnen beïnvloeden.

ASSET MANAGEMENT PLANNING

Het ontwikkelen van langetermijnplannen voor het onderhoud en de verbetering van vastgoed om de waarde en levensduur te maximaliseren. Dit omvat het plannen van renovaties, retrofitting, en upgrades, rekening houdend met duurzaamheidsdoelstellingen, technologische innovaties en veranderende marktbehoeften.

ONDERHOUD & RENOVATIES

Het coördineren en managen van onderhoudswerkzaamheden, reparaties, en renovatieprojecten, van de aanbesteding tot de oplevering. Dit zorgt ervoor dat het vastgoed in optimale staat blijft en voldoet aan de behoeften van huurders en gebruikers.

COMPLIANCE & RISICOBEHEERSING

Het waarborgen dat het vastgoed voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving, inclusief bouwvoorschriften, gezondheids- en veiligheidsnormen, en duurzaamheidscriteria. Dit omvat ook het beheer van risico's gerelateerd aan het vastgoed, zoals structurele risico's, milieurisico's en technologische risico's.

ENERGIE & DUURZAAMHEID

Het implementeren van strategieën om het energieverbruik te verminderen en de duurzaamheidsprestaties van vastgoed te verbeteren. Dit kan het beheer van energie-efficiëntieprojecten, de integratie van hernieuwbare energiebronnen, en het behalen van duurzaamheidscertificeringen zoals BREEAM of LEED omvatten.

BUDGET & FINANCIËLE ANALYSE

Het ontwikkelen en beheren van budgetten voor technisch beheer en investeringsprojecten. Dit omvat financiële analyse om de return on investment (ROI) van verbeteringsprojecten en onderhoudsactiviteiten te bepalen.

STAKEHOLDERS & RAPPORTAGE

Betreft de ontwikkeling en coördinatie van afbouw- en inrichtingsprojecten, wat leidt tot op maat gemaakte ruimtes die voldoen aan de functionele en esthetische eisen van de opdrachtgever.